Kanada’daki bir eğitim kurumunda eğitim almak isteyen kişiler mutlaka bir eğitim izni başvurusunda bulunmak zorundadır. Kanada vatandaşı olmayan kişiler alacakları eğitim izni ile eğitim izinlerinde belirtilen ders ve program süresince Kanada’da onaylı bir eğitim kurumunda eğitim alabilirler.

Kanada’da eğitim almak için eğitim izni almanıza gerek olmayan durumlar şunlardır:

  • Kanada’da katılacağınız eğitim programının süresi 6 aydan kısa ise
  • Kanada’daki yabancı bir temsilcinin aile üyelerinden biriyseniz ya da görevliyseniz
  • Yabancı bir silahlı kuvvetlerin üyesiyseniz Kanada’da eğitim almak için eğitim izni almanıza gerek yoktur.

*Bu durumlarda eğitim izni almanıza gerek yoktur ancak Kanada öğrenci vizesi almanız gerekmektedir.

Eğitim izni, Kanada vatandaşı olmayan fakat Kanada’daki tanınmış eğitim kurumlarında eğitim almak isteyen öğrencilerin mutlaka almaları gereken bir belgedir. Eğitim izni ile Kanada’da eğitim gören öğrencilerin aşağıdaki koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir:

  • DLI (Kanada’da tanınmış eğitim kurumları) kayıtları her zaman yaptırılmış olmalıdır.
  • Öğrencilerin programlarını tamamlamak için ilerleme kaydetmeleri gerekmektedir.
  • Eğitim izninde belirtilen koşullara saygı gösterilmelidir.
  • Gereklilikleri yerine getiremeyen öğrenciler eğitimlerini bırakmalı ve
  • İzinlerinin süresi biter bitmez Kanada’yı terk etmelidir.

Eğitim izninizde kişisel durumunuza göre katılabileceğiniz eğitim seviyesi, Kanada’da çalışıp çalışamayacağınız ve eğitiminizin sona ereceği tarih gibi bazı bilgiler yer alır. Eğitim izni bir vize değildir. Yalnızca eğitim izni ile Kanada’ya seyahat edemezsiniz. Kanada’ya seyahat edebilmeniz için mutlaka Kanada öğrenci vizesi almanız gerekmektedir. Kanada öğrenci vizeniz eğitim izninizle birlikte verilmektedir.

Alacağınız eğitim izni genellikle Kanada’da katılacağınız eğitim programının uzunluğu kadardır. Bunun yanında ayrıca bir 90 gün daha verilmektedir. Eğitim izninizin bitiminden itibaren başlayacak olan bu 90 günlük sürede Kanada’yı terk etmek için hazırlık yapabilir ya da kalışınızı uzatmak istiyorsanız vize uzatma başvurusunda bulunabilirsiniz. Eğitim programınızı eğitim izni belgenizdeki tarihte tamamlayamıyorsanız bir öğrenci olarak uzatma talebinde bulunmanız gerekmektedir. Eğer eğitim programınızı planlanan tarihten daha sonra tamamlarsanız, eğitiminizi tamamladığınız tarihten 90 gün sonra Kanada’yı terk etmeniz gerekecektir. Eğitiminizi tamamladığınız tarih, okuldan bununla ilgili ilk bildirimi (e-posta, mektup, transkript vb.) aldığınız tarih ya da diploma / sertifika aldığınız tarih olarak kabul edilmektedir.

Kanada eğitim izni için başvurmadan önce;

  • Kanada’da tanınmış bir eğitim kurumu tarafından kabul edilmiş olmalısınız.
  • DLI’dan (Kanada Tanınmış Eğitim Kurumları) bir kabul mektubu almalısınız.
  • Seyahat tarihinizden itibaren en az 1 yıl geçerli bir pasaportunuz olmalı.
  • Öğrenim ücretlerini, taşınma ulaşım masraflarını ve sizinle birlikte Kanada’da yaşayacak aile üyeleriniz varsa onların maddi olarak geçimini sağlayabileceğinizi kanıtlayabilmelisiniz.
  • Sabıka kaydınız olmamalı, Kanada’nın güvenliğini tehlikeye sokmayacak yasalara saygılı bir vatandaş olmalısınız.
  • Sağlıklı olduğunuzu kanıtlamalı ve talep edilirse tıbbı muayeneye katılmalısınız.
  • Eğitim programınız sona erdiğinde Kanada’yı terk edeceğinize dair göçmenlik görevlilerini ikna edebilmelisiniz.
  • Kanada’da göreceğiniz eğitimle ilgili bütün bilgilerin yer aldığı ve neden Kanada’da eğitim almak istediğinizi açıklayan bir niyet mektubu yazmalısınız.

Kanada Öğrenci Vizesi Niyet Mektubu

Konsolosluğa hitaben, İngilizce ve kişinin durumuna göre düzenlenmesi gereken niyet mektubunda, Kanada vizesi için başvuru yapacak olan kişi kişisel bilgilerinden, eğitimlerinden ve hali hazırda öğrenci mi mezun mu çalışan mı gibi son durumundan söz etmelidir.

Daha sonra Kanada’da eğitim alacağı eğitim kurumundan bahsetmeli ve bu kurumu neden tercih ettiğini açıklamalıdır. Ardından Kanada’da alacağı eğitimin gelecekteki kişisel ve mesleki yaşamına nasıl katkı sağlayacağı ve geleceğini nasıl olumlu olarak etkileyeceğini anlatmalıdır.

Ek olarak eğitim için neden Kanada’yı seçtiğini açıklamalıdır. Kanada’nın son derece barışçıl ve güvenli bir ülke olması, çok kültürlü yapısı, ekonomik olması, kişisel gelişiminize katkı sağlaması gibi nedenler konsolosluğun geçerli olarak kabul ettiği nedenlerdir.

Son olarak ise Kanada’da bulunacağınız süre boyunca okul ücretlerinizi, yurt ve kişisel masraflarınızı karşılayacak kişiden bahsedip, bu masraflar için yeterli maddi kaynaklara sahip olduğunuzu açıklamalı ve bunları finansal durumunuzu gösteren belgeler ile desteklemelisiniz.

Kanada eğitim izni başvurunuz kabul edilirse, Kanada’ya ulaştığınızda göçmenlik ofisine sunmanız için eğitim izni onay mektubu ve Kanada Öğrenci Vizesi tarafınıza gönderilecektir.

Kanada eğitim izni başvurunuz kabul edilmezse tarafınıza ret sebeplerinin açıklandığı bir ret mektubu gönderilecektir. Kanada’da maddi olarak kendinizi destekleyebilecek finansal kaynaklara sahip olduğunuzu ispatlayamadıysanız, tıbbi muayeneyi geçemediyseniz, vize memurunu Kanada’daki amacınızın eğitim almak olduğuna ya da eğitim programınızın sonunda Kanada’yı terk edeceğinize ikna edemediyseniz eğitim izni başvurunuz reddedilebilir.

Kanada Öğrenci vizenizin ve eğitim izninizin süresi dolmadan en az 30 gün önce süre uzatımı başvurusunda bulunabilirsiniz. Eğitim izninizin ve Kanada Öğrenci Vizenizin süresi dolmadan önce başvuruda bulunursanız, hakkınızda bir karar verilene kadar süreniz dolsa bile aynı koşullar altında Kanada’da kalabilir ve eğitiminize devam edebilirsiniz. Eğer vizenizin süresi dolduysa ve herhangi bir süre uzatımı talebinde bulunmadıysanız Kanada’yı terk etmek zorundasınız.

Eğitiminizi, eğitim programınızın olağan süresinden daha kısa bir sürede tamamlarsanız, eğitim izni belgenizdeki bitiş süresinin herhangi bir önemi olmaksızın eğitiminizi tamamladığınız günden itibaren 90 gün sonrası kabul edilecektir. 90 günlük süreniz, eğitiminizi tamamladığınıza dair eğitim kurumunuzdan alacağınız ilk bildirimden itibaren ya da diploma / sertifika aldığınız tarihten itibaren işlemeye başlar.

Kanada’da eğitim aldığınız eğitim kurumunuzu değiştirmek isterseniz bu durumu mutlaka Kanada Göçmenlik ve Vatandaşlık Ofisi’ne (CIC) bildirmek zorundasınız. İlkokul ya da ortaokul seviyesindeki eğitimler için eğitim kurumu değiştirirken bu bildirimin yapılması zorunlu değildir.

Kanada öğrenci vizesi, kanada vize işlemleri

Kanada Öğrenci Vizesi Çalışma İzni

Kanada öğrenci vizesi sahibi öğrenciler yalnızca eğitim gördükleri kurumun kampüsünde ayrıca bir çalışma iznini ihtiyaç duymadan çalışabilirler. Öğrencilerin ayrıca şu koşulları sağlamaları gerekmektedir:

  • Bir üniversitede ya da ortaöğretim sonrası okulda tam zamanlı olarak eğitim alıyorsanız
  • %50 oranında hükümet hibelerinden finanse edilen özel bir üniversitede tam zamanlı olarak eğitim alıyorsanız
  • Eyalet yasalarına göre derecesi kabul edilmiş bir özel okulda tam zamanlı olarak eğitim görüyorsanız
  • Eğitim izni ve Kanada öğrenci vizesi sahibiyseniz
  • Sosyal Sigorta Numaranız (SIN) varsa

Bazı eğitim programlarında müfredatın bir parçası olarak staj yapmanız gerekebilir. Böyle bir durumda aşağıdaki şartları sağlamak koşuluyla staj için başvuruda bulunabilirsiniz:

  • Geçerli bir eğitim izniniz varsa,
  • Staj, Kanada’daki eğitim programınızın önemli bir parçası ise,
  • Programınızdaki tüm öğrencilerin programı başarıyla bitirebilmesi için staj eğitimlerini tamamlamak zorunda olduğuna dair okulunuzdan alınmış resmi bir yazı varsa,
  • Stajınız toplam çalışma programının en fazla %50’sini oluşturuyorsa.

Kanada Öğrenci Vizesine başvurmak için gerekli evraklar

  • Doldurulması gereken formlar:
  1. Eğitim İzni Başvuru Formu (IMM 1294)
  2. Aile Bilgilendirme Formu (IMM5707 veya IMM 5645)
  3. Ortak Hukuk Birliğinin Yasal Bildirgesi (IMM 5409)
  4. Temsilci Kullanımı Formu (IMM 5476)
  5. Kişisel Bilgilerini Paylaşma İzni Formu (IMM 5475)
  6. Bakıcı Deklerasyonu (IMM 5646) (Başvuran 17 yaşından küçükse)
  • Geçerli bir pasaport (seyahatiniz sonrası en az 1 yıl geçerli)
  • Eğitim alacağınız kuruluştan kabul mektubu (kabul mektubunuzda okul ve konaklama ücret bilgileri, programın haftalık ders saati, başlangıç ve bitiş tarihleri yer almalıdır)
  • Kanada’daki yaşamınız boyunca geçiminizi sağlayabileceğinize dair belgeler
  • Evliyseniz evlilik cüzdanınızın fotokopisi
  • Kanada’ya gitme amacınızı ve alacağınız eğitim ile ilgili bilgileri içeren niyet mektubu

Kanada Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Kanada Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Kanada, dünyanın en yaşanabilir ülkelerinden biri olmasının yanında, 180’den fazla milletten uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan dünya üzerindeki birkaç ülkeden biridir. Her yıl, farklı kültürel ve doğal deneyimleri yaşamak isteyen 300 binden fazla öğrenci dondurucu soğuklara aldırmadan Toronto, Montreal, Vancouver, Quebec gibi hoşgörünün ve modernliğin yükseldiği şehirleri tercih ediyor. Kanada, ülkeye gelen yabancı öğrencilere ormanları, gölleri, dağları ile muazzam bir görsel şölen yaşatırken bir yandan da, İngilizce ve Fransızca dil seçeneklerine sahip yüksek kaliteli eğitim kurumlarıyla göz dolduruyor. Yazımızda, Kanada’da üniversite okumak isteyenler için Kanada öğrenci vizesi ile ilgili merak edilenleri araştırdık!

Kanada Öğrenci Vizesi Almak Zor Mu?

Kanada’da eğitim almayı düşünüyorsanız, ‘’Kanada öğrenci vizesi almak zor mu?’’ diyenler için, hiçte zor olmadığını söylemekte fayda var. Zira, her yabancı ülkede olduğu gibi Kanada’da da bazı koşullar vardır ve bu koşulları doğru ve eksiksiz olarak, adım adım izleyerek yerine getirdiğiniz taktirde, Kanada öğrenci vizesi reddi gibi bir durumla karşılaşmayacağınızı belirtmek gerekir. Kanada’da lisans eğitimi hakkında merak edilenler rehberimizde. 

Ne Tür Vizeye İhtiyacınız Var?

Kanada’da okumak için bir üniversiteden kabul aldıysanız, bundan sonraki adım, kendinize öğrenci vizesi nasıl alınır, diye sormak olmalıdır. Zira Kanada’da üniversite okumak için öğrenci vizesi almanız gerekir. Aslında katılmayı düşündüğünüz eğitim programı ya da kurs süresi, 6 aydan daha uzun süreli ise öncelikle eğitim izni başvurusunda bulunmanız gerekir. 

Eğitim izni, yabancı uyruklu yani Kanada vatandaşı olmayan öğrencilerin, Designated Learning Institutions yani DLI olarak bilinen ülkedeki belirlenmiş eğitim kurumlarında öğrenim görmelerine izin veren belgedir. Kanada’da eğitim alırken bu okullardan birine başvurduğunuza emin olun! Çoğu yabancı uyruklu kişinin Kanada’da okumak için bir eğitim iznine ihtiyacı olacaktır. Ancak unutmayın! Eğitim izni, bir öğrenci vizesi değildir ve sizin sadece Kanada’da eğitim almanıza onay veren bir izin belgesidir. 

Eğitim izni aldıktan sonra ne yapmalı? 

Kanada eğitim izni ile Kanada’ya giriş yapmanıza izin verilmiyor. Bu nedenle, Kanada’da üniversite okumak için ayrıca TRV olarak geçen Geçici İkametgah Vizesine ya da eTA olarak adlandırılan Elektronik Seyahat Yetkisine ihtiyacınız olabilir. 

  • Elektronik Seyahat Yetkisi – Kanada’da eğitim almak için Amerika dışından gelen yabancı uyruklu öğrencilere verilen eTA, Kanada’ya çoklu giriş yapmanızı da sağlıyor. Vize muafiyeti için yeni başlayan bir uygulama olan eTA, 5 yıl boyunca geçerlidir. 
  • Geçici İkametgah Vizesi – DLI olarak bilinen onaylı bir eğitim kurumuna kabul edilen ve eTA’ya başvuruda bulunmayan öğrenciler için kullanılır. 

Kanada öğrenci vizesi hakkında ihtiyacınız olan tüm bilgiler ve online başvuru detayları hakkında Kanada Hükümetinin resmi web sitesine bu linkten göz atabilirsiniz. 

Kanada eğitim izni başvuruları için gerekli belgeler nelerdir?

  • Kanada’da eğitim almak için başvuruda bulunduğunuz eğitim kurumu tarafından kabul edildiğinize dair belge
  • Bu üniversitenin DLI olarak bilinen onaylı bir eğitim kurumu olması
  • Geçerli ve en az 1 yıllık süreye sahip bir pasaport ya da seyahat belgesi
  • Öğrenim ücreti, kendiniz ya da sizinle beraber Kanada’ya gelecek aile üyelerinin geçim ve seyahat masraflarını karşılayacak kadar gerekli paraya sahip olduğunuza dair belge
  • Herhangi bir sabıkanız olmadığı ve Kanada güvenliğini tehdit etmediğinizi belgelemek için adli sicil kaydı belgesi 
  • Sağlığınızın yerinde olması ve istenirse tam bir sağlık kontrolünden geçmek
  • Göçmenlik bürosundaki yetkilileri, eğitiminizi tamamladıktan sonra Kanada’dan ayrılacağınıza ikna etmek
  • Kanada’ya neden gitmek istediğinizi ve almak istediğiniz eğitimin detaylarını anlatan bir niyet mektubu

Öğrenim izniyle Kanada’da ne kadar süre kalabilirsiniz?

Yurt dışında eğitim görmek isteyen öğrenciler arasında en popüler ülkelerden biri olan Kanada, vize prosedürlerinde öğrencilere esnek ve kolay bir uygulama sunuyor. Bunlardan biri de 6 aydan fazla Kanada’da eğitim alacak öğrencilere yönelik olan öğrenim izni kolaylığıdır. Öğrenim izni ile eğitiminizi tamamladıktan sonra Kanada’da 90 gün daha kalabilirsiniz. Bu 90 gün, size Kanada’dan ayrılmanıza hazırlanmak ya da kalış sürenizi uzatmak için yapacağınız başvurunuza ek zaman tanır. Eğitim izninizi şu koşullarda uzatabilirsiniz;

  • Üniversiteniz sizi, seçtiğiniz programa kabul etmeden önce ön koşullu dersler almanızı isteye bilir. Bu durumda eğitim izniniz 1 yıl daha uzatılabilir.
  • Öğreniminizi, eğitim iznininizin süresi dolduktan sonra bitirirseniz, öğrenci olarak kalmak için uzatmanız gerekir. 
  • Okulunuzu erken bitirirseniz, eğitim izninizin süresi dolmasa bile mezun olduğunuz tarih geçerli olur ve Kanada’dan ayrılmak için sadece 90 gününüz kalır. 

Vizeye Nasıl Başvurulur?

Kanada’da okumayı düşünenlerin, Kanada öğrenci vizesi alabilmeleri için öncelikle bir eğitim kurumundan başvurularının kabul edildiğine dair onayı ve belgeyi almaları gerekir. Daha sonra Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik yani CIC üzerinden online olarak Kanada’da öğrenci vizesi için başvuru yapabilirler. Vize başvurularının onaylanma ya da reddedilme kararı Kanada Göçmenlik, Mültecilik ve Vatandaşlık Bürosu yani IRCC memurları tarafından verilir. 

Başvuru öncesi, öğrenci vizesine uygun olup olmadığınızı doğrulamak için sizden kısa bir anket doldurmanız istenir. İngilizce ya da Fransızca dil seçeneğine sahip web sitesinde soruları ve sizden istenilen evrakları doğru anladığınızdan emin olmanızı öneririz. Daha sonra eğer başvuruda bulunabilme hakkı elde ederseniz, 60 gün geçerli kişisel kontrol listesi koduna sahip olacaksınız. Bu kodla açacağınız MyCIC hesabınız sayesinde belgeleri öğrenir ve gönderir, vize ücretini öder ve kontrol etmiş olursunuz. Başvuru sonrasında bazı adayların vize ofislerine görüşmeye gelmeleri gerekebildiğini de söylemekte fayda var.  

Kanada Vizesi Başvurusunda Dikkat Etmeniz Gerekenler Neler?

Kanada’da eğitim almak için bir öğrenci vizesine başvuracak öğrencilerin, yapılan anket sonucunda bazı kişisel bilgilerle ilgili birkaç soruya yanıt vermeleri gerekir. Bunlar; 

  • Daha önce kayda geçmiş bir suçunuz olup olmadığı,
  • Kanada’ya giderken yanınızda ailenizden birini götürüp götürmeyeceğiniz, 
  • Eğitiminiz süresince her hangi bir finansmanınızın olup olmadığıdır. 

Kanada öğrenci vizesi reddi yukarıda belirttiğimiz durumları karşılayıp karşılamadığınıza bağlı olarak gerçekleşir. Aynı zamanda hazırlayacağınız tüm belgeler, İngilizce diline yeminli tercümanlar tarafından çevrilmiş olmalıdır. 

Öğrenci Vizesi Almanız İçin Hangi Belgeleri Getirmelisiniz?

  • Doldurulmuş başvuru formu,
  • Üniversiteden alınmış orijinal kabul mektubu, 
  • Eğitim alacağınız süreye bağlı olarak en az bir yıl geçerli pasaport,
  • Ülkenize geri döneceğinizi kanıtlayan seyahat belgesi,
  • Sabıka kaydı, 
  • Sağlık raporu,
  • Biyometrik fotoğraf ve parmak izleri,
  • Arka yüzünde isminizin ve doğum tarihinizin yazılı olduğu iki adet fotoğraf,
  • Kanada’da eğitim alacağınız süre boyunca, her yıl için en az 10,000 Kanada Doları’na sahip olduğunuzu gösteren banka hesabı,
  • Kredi kartı hesap ekstreleri ve varsa sizinle beraber gelecek olan aile üyenizin masraflarını karşılayacak kadar finansmana sahip olup olmadığınız,
  • Kanada öğrenci vizesi ücreti ödendi belgesi,
  • Eğer Quebec’te eğitim almak istiyorsanız bir de Certificat d’acceptation du Quebec vize belgesine sahip olmalısınız. 

Aynı zamanda gereken belgeler, ücretler ve talimatlar konusunda yaşadığınız ülkeye göre bazı değişiklikler olabileceğini unutmayın! Bu konuda yardıma ihtiyacınız varsa ülkenizde bulunan başvuru ofisleri ki, Türkiye’de Ankara ve İstanbul’da bulunuyor, CIC üzerinden ülkenizdeki vize ofisini, Kanada büyükelçiliği ya da konsolosluğunu seçerek destek alabilirsiniz.

Kanada öğrenci vizesi ücreti ne kadar?

Kanada’da eğitim ücretleri ve yaşam masraflarının uluslararası öğrenciler için diğer ülkelere göre biraz yüksek olduğunu söylemekte fayda var. Buna rağmen ülkedeki prestijli üniversiteler, modern öğrenci şehirleri ve mezun olduktan sonraki kariyer fırsatları ile benzersiz bir deneyim yaşarsınız. Kanada vizesi ücreti, 2020 yılı başvuruları için kısa süreli eğitim için 100 Kanada doları, 6 aydan daha uzun süreli eğitimler içinse 150 Kanada doları olarak olarak belirlenmiştir. Başvuru merkezinde verilecek parmak izi bedeli ise hem kısa dönem hem de uzun dönem için 85 Kanada dolarıdır.  Ödemelerinizi online başvurunuzu yaparken kredi kartı ile gerçekleştirebilirsiniz. 

Kanada Öğrenci Vizesi Başvuruları Ne Zaman?

Kanada’da öğrenci vizesi için başvuruda bulunacak öğrenciler, eğitim alacakları üniversiteleri seçtikten ve başvurularından olumlu sonuç aldıktan sonra okul kabul belgeleriyle vize başvurularına geçebilirler. Vize başvurularınızın özellikle yaz aylarında yoğun olduğu zamanlar için bir ya da iki aylık bir süreyi kapsayan gecikmeler yaşayabileceğini ve genel olarak geri dönüşlerin 7 haftadan başladığını bilmenizde fayda var. Kanada öğrenci vizesi için başvurunuz kabul edildiğinde bir takdim mektubu alırsınız. Kanada’ya iniş yaptığınızda Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı-CBSA pasaportunuzu ve takdim mektubunuzu gözden geçirmek için sizden isteyecektir. Kontrol edildikten sonra ülkeye girişinize izin verilir. Kanada’daki üniversitelere başvuru süreci hakkında merak edilenler rehberimizde.

Kanada’ya giderken ihtiyacınız olacak belgeler nelerdir?

  • Geçerli bir pasaport
  • Eğitim izni başvuru formu
  • Eğitim alacağınız kurumdan kabul belgesi 
  • Kanada’da kaldığınız süreyi karşılayacağınıza dair belge
  • Almış olduğunuz eTA ya da Kanada öğrenci vizesi

Eğitim izniyle Kanada’da okurken çalışmak mümkün mü?

Eğitim izniniz var ve DLI üniversitelerinden birinde tam zamanlı bir öğrenci olarak kayıtlıysanız, kampüs içinde veya dışında çalışma hakkınız vardır. Yani eğitim izniniz de okurken çalışabileceğinize dair bir koşul bulunmaktadır. Ancak öğrenim izniniz yoksa, Kanada’da okurken çalışamazsınız. Aynı zamanda geçerli bir eğitim izniniz varsa, staj da yapabilirsiniz. Bununla ilgili unutmamanız gereken koşul, stajın eğitim aldığınız programın gerekli bir parçası olduğunu göstermenizdir. Çalışma iznine başvurursanız kampüs dışında da aynı saatlerde çalışma hakkı elde edersiniz. Bunun için 6 aydan daha uzun süreli bir eğitim programına kayıt olmanız yeterlidir. Kanada’da öğrenciyken çalışmak ister misin? Hemen yazımıza göz at!

Mezuniyet sonrası Kanada’da çalışma imkanı var mı?

Mezun olduktan sonra Kanada’da kariyer yapmak isteyen uluslararası öğrenciler, PGWPP olarak bilinen Mezuniyet Sonrası Çalışma İzni Programına başvurmaları gerekir. En fazla 3 yıla kadar verilen çalışma izni için en az 8 aylık bir eğitim programından mezun olmanıza gerekir. Çalışma vizesine başvurmak için bir öğrenci vizenizin olması gerekir. Gerekli şartları CIC web sitesi üzerinden öğrenip başvurabilirsiniz. Mezuniyetten sonra Kanada’da kariyer imkanı hakkında merak edilenler rehberimizde.